O nama

Nešto o nama

Naša misija je osvijestiti važnost pripovijedanja, priča, riječi i komunikacije. Važno je znati da dijete nije nikada premalo za prvi susret s riječju bilo u pisanom ili zvučnom obliku. Komunikacija s djetetom se može ostvariti i putem osmijeha, toplog zagrljaja, pjesmom, pričama, slikovnicom.. Sve su to sredstva za povezivanje s drugima. Ono što pomoću priča možemo pružiti djetetu jest usvajanje socijalnih vještina, razvoj empatije,  suradnje, govora i kreativnosti u svim razvojnim područjima. Jedna riječ dijete može potaknuti na razne asocijacije i smišljanje aktivnosti. Jedna priča dijete može usmjeriti  na promišljanje i prepričavanje istog. Pružajući mu priliku da osmisli igru ili aktivnosti na temelju doživljaja slikovnice, dijete potičemo na kognitivni i  spoznajni razvoj. 
Dijeleći doživljaj priče, tražeći pomoć u osmišljavanju nove priče, dijete spontano ostvaruje suradnju i pušta nas u svoj svijet kreativnosti i mašte. To je samo mali dio pozitivnih ishoda pričanja priča. Nadamo se da ćemo Vam svojim slikovnicama pomoći na tom čarobnom putu sudjelovanja u odrastanju djece. 
Pritom i mi odrasli možemo probuditi uspavano dijete u sebi i uživati u čaroliji igre. Čitajmo, pričajmo i uživajmo u zajedničkom stvaranju boljeg svijeta za našu djecu.